Certificaten

Een veelzijdig assortiment continu verrijkt met vernieuwing

Filteren
Assortiment
Assortiment

Persoonlijke toelichting op ons assortiment?

Ons assortiment

Wereldwijd gewaardeerde geitenkaas en kansrijke productinnovaties.

Amalthea maakt een breed assortiment aan kaasspecialiteiten in haar kaasmakerij. De kern hiervan is ons portfolio van halfharde geitenkaas die we op de markt brengen onder het merk Amalthea en onder klantmerken. Naast geitenkaas brengt Amalthea een premium assortiment biologische koekaas op de markt. Bovendien ontwikkelen we – veelal in samenwerking met partners – met onder meer CleardMilk® als vertrekpunt innovatieve foodproducten.

Wereldwijde erkenning

Onze halfharde geitenkazen hebben meerdere prijzen gewonnen en worden door miljoenen consumenten over de hele wereld geconsumeerd. De smaak van onze halfharde geitenkaas is mild en valt op door zijn romige, gladde consistentie. Hoewel we van nature bescheiden zijn, zijn we natuurlijk trots en gepassioneerd over onze geitenkaas van topkwaliteit. Afhankelijk van de tijd die de kaas nodig heeft om te rijpen valt de kaas in verschillende categorieën uiteen: van romig jong tot karakteristieke pittige oude kaas die meer dan 40 weken op vurenhouten planken heeft liggen rijpen.

Naast dit assortiment traditionele halfharde naturel geitenkaas hebben wij ook een breed scala aan specialiteiten die verrijkt zijn met kruiden, specerijen of uiteenlopende toevoegingen zoals aardappelschil of truffel. Zo verbreden de consumptiemomenten van geitenkaas zich van broodjes en koken naar snacken en kaasplankjes.

Biologische koekaas

Onze biologische koekaas maken we van biologische melk afkomstig van Nederlandse boeren. Dagelijks leveren zij de hoogste kwaliteit gecertificeerde en gecontroleerde melk aan de Amalthea kaasmakerij. Vervolgens maken we op basis van specifieke recepturen verschillende halfharde biologische koekaas. We maken folie-gerijpte kaas, maar ook natuurgerijpte kaas die we veredelen op vurenhouten planken. Het assortiment bestaat voornamelijk uit naturel Gouda-type kaas, maar we verkennen momenteel ook opties voor biologische Emmental, maasdam en Gouda-type met toevoegingen.

Productinnovaties

Voor onze innovatietrajecten zijn klantwensen en duurzaamheid leidend. In nauwe samenwerking met klanten ontwikkelen we nieuwe productconcepten waarbij we nadrukkelijk kijken naar de complete keten: van het voer van de geiten of biologische koeien, de melk, het kaasmaken, de kaasrijping, het verpakken tot aan de levering en in-store presentatie.

Internationale awards

Ons portfolio heeft de afgelopen jaren wereldwijd meerdere prestigieuze prijzen gewonnen. Zo wonnen onze geitenkazen met eetbare kruidenkorst tijdens de internationale kaaswedstrijd in Wisconsin USA de tweede en de derde plaats in de categorie geitenkaas met toevoegingen. Bij de World Cheese Awards in Bergamo in Italië wonnen twee van onze halfharde geitenkazen respectievelijk goud en zilver. Daarnaast hebben ook onze biologische koekazen internationaal erkenning gekregen door toekenning van prijzen.

De halfharde geitenkaas van Amalthea mag het BGA-kwaliteitszegel dragen. Het BGA kwaliteitszegel garandeert onder meer dat de Hollandse geitenkaas is gemaakt van melk van in Nederland gehouden melkgeiten, volgens een oorspronkelijk Nederlands recept.  De kaas moet bovendien in Nederland op een natuurlijke manier gerijpt zijn. Het keurmerk Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) is toegewezen door de Europese Unie.

Kanaal-specifieke producten

Het productportfolio van Amalthea wordt wereldwijd op de markt gebracht via verschillende marketingkanalen, zoals online, retail, foodservice, industrie, kaasspeciaalzaken, groothandel en out-of home. Om categoriegroei te realiseren in samenwerking met onze klanten, ontwikkelen we continu kanaal-specifieke productformules.

Kansrijke foodinnovaties

Om de waarde en groeimogelijkheden van geitenzuivel in de breedte te maximaliseren richten wij ons momenteel ook op het verbreden van ons portfolio naar zachte geitenkaas, witte kazen, labneh en yoghurt. Samen met Ausnutria hebben we geïnvesteerd in een gepatenteerd proces voor de behandeling van geitenmelk: CleardMilk®. CleardMilk® is de optimale basis voor een breed assortiment geitenzuivelproducten.

CleardMilk® is de optimale basis voor een breed assortiment geitenzuivelproducten.

Productportfolio

  • Halfharde geitenkaas
  • Halfharde kruidenkaas
  • Biologische halfharde kaas koe
  • Halfharde kaasplakjes geit
  • Biologische halfharde kaasplakken koe
  • Verse & Gerijpte zachte gerijpte geitenkaas
  • Geitenkaas op Griekse wijze
  • Vleesvervangers
  • Yoghurt
Meer weten over ons assortiment?
Assortiment
Assortiment
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw