Certificaten

CleardMilk®

Maak kennis met onze revolutionaire CleardMilk®-formule, de basis voor onbeperkte productinnovaties.

Samen met onze partner Ausnutria hebben we een proces ontwikkeld om geitenmelk via een uitgekiend filtratiesysteem tot afzonderlijke componenten zoals wei en room te ontleden. Hierbij worden schadelijke bacteriën en sporen door filtratie uit de geitenmelk verwijderd, terwijl de goede bacteriën en sporen én smaak behouden blijven. Dit resulteert in een melkproduct van zeer hoge kwaliteit. Dit proces is wereldwijd uniek én gepatenteerd.

CleardMilk® is de bron voor productinnovatie, optimalisatie van productieprocessen en ondernemerschap door nieuwe categorieën te benaderen.

Onafhankelijkheid van lokale beschikbaarheid van geitenmelk

Met de CleardMilk®-formule ben je niet meer afhankelijk van lokale beschikbaarheid van geitenmelk om geitenzuivel, halfharde geitenkaas, zachte geitenkaas of witte kaas te produceren. CleardMilk® kan bovendien gemakkelijk worden gecombineerd met andere melksoorten. Hierdoor worden de mogelijkheden flink vergroot. Bovendien wordt het ontwikkelen van nieuwe winstgevende categorieën een reële optie.

Geen seizoenstekorten meer

De CleardMilk®-formule biedt jaarrond productiemogelijkheden die de totale omzet van jouw bedrijf een boost kunnen geven. Deze beschikbaarheid optimaliseert je planningsproces en seizoensgebonden voorraadtekorten behoren definitief tot het verleden. CleardMilk® is bovendien goed te combineren met lokale melk. De bezetting van je fabriek wordt verhoogd en dat zorgt weer voor lagere conversiekosten en hogere marges.

De voordelen van de CleardMilk®
Toegang tot nieuwe markten

De positieve eigenschappen van Nederlandse geitenmelk bieden kansen om je assortiment te verbreden en toegang te krijgen tot nieuwe markten. Vooral markten waar koemelk-intolerantie een item is, biedt het verteringsgemak van op geitenmelk gebaseerde producten kansen. Naast de geitenmelk van de CleardMilk®-formule bieden de room en het vet voordelen, zoals de witte kleur, de specifieke fris-zure smaak en het lagere smeltpunt. Met de CleardMilk® kun je dit potentieel nu ontsluiten op basis van lokale productie.

Hoge opbrengst per kg CleardMilk®

Hoewel alle essentiële voedingsstoffen in CleardMilk® behouden blijven, zijn alle schadelijke bacteriën en sporen maximaal verwijderd. Dit leidt tot een langere houdbaarheid met behoud van de superieure smaak en fysieke uitstraling. Dit biedt kansen voor langere runs, optimalisatie van voorraadbeheer en vermindering van verspilling.

Superieure smaak gecombineerd met langere houdbaarheid

Hoewel alle essentiële voedingsstoffen in CleardMilk-formule behouden blijven, zijn alle schadelijke bacteriën en sporen maximaal verwijderd. Dit leidt tot een langere houdbaarheid met behoud van superieure smaak en fysieke uitstraling. Dit biedt kansen voor langere runs, optimalisatie van voorraadbeheer en vermindering van verspilling.

Minder afhankelijkheid van import

CleardMilk® maakt je minder afhankelijk van import van eindproducten en biedt je de mogelijkheid om je eigen product op de markt te brengen op basis van lokale productieherkomst en branding.

Relevant voor meerdere bedrijfstakken

De eigenschappen van CleardMilk® zijn onder andere relevant voor de productie van zuivelproducten, kaas en ijs. Zomaar een greep uit alle opties per bedrijfstak:

  • Zuivel: melk, labneh, ayran, yoghurt, wrongel, kwark, et cetera.
  • Kaas: harde kaas, halfharde kaas, zachte kaas, witte kaas met gemengde melksoorten waaronder feta-type.
Lagere conversiekosten, hogere marge

De bezetting van de kaasmakerij kan verder worden verhoogd door CleardMilk als grondstof in te zetten. Dit leidt tot lagere conversiekosten en hogere marges. Het biedt zelfs de mogelijkheid om de productiecapaciteit uit te breiden onafhankelijk van de lokale melkaanvoer.

Implementatie

Voor een succesvolle lokale implementatie kan een team van experts je zowel in de testfase als in de opschalingsfase ondersteunen. Bij Amalthea staat alle expertise op het gebied van het produceren van halfharde kaas, zachte kaas, witte kaas, witte kaas met gemengde melksoorten zoals feta-type of zuivel direct tot je beschikking.

Businesscase op maat

Ook kunnen we een speciale businesscase maken die je inzicht geeft in de kansen die CleardMilk® voor jouw specifieke wensen kan bieden. In een gezamenlijk team analyseren onze experts jouw specifieke data, productie & supply chain proces en marktmogelijkheden. Dit geeft je een perfect overzicht van en inzicht in het marktpotentieel.

Biologische koemelk

Naast geitenmelk oriënteert Amalthea zich ook op biologische koemelk als basis voor de CleardMilk®-formule.

Ontdek jouw kansen met CleardMilk®
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw