Certificaten

Over Amalthea

De potentie van melk beschikbaar maken voor iedereen

Amalthea is dé geitenkaasproducent van Nederland. Geen wonder dat onze producten verkocht worden in meer dan 35 landen. Bij Amalthea zijn we dagelijks bezig met het optimaal benutten van de topkwaliteit geitenmelk van circa 50 geitenhouders van de Amalthea Coöperatie van geitenhouders. Onze missie is om het leven van consumenten, klanten en boeren te verrijken door op een duurzame manier lekkere en nutrionele zuivelproducten te maken op basis van de volledige benutting van de rijkheid van geiten- en koemelk.

Klantmotivaties en duurzaamheid leidend in ons denken

Ons denken start bij consument- en klantwensen. Een tweede belangrijk uitgangspunt is duurzaamheid en dierenwelzijn. Beiden vormen de basis voor onze visie op de categorie, die we graag samen met klanten continu ontwikkelen.

Samen met klanten en veehouders maken we deze visie operationeel in concrete producten, assortimenten, diensten en innovaties. De ketenbeheersing van veehouder tot aan klant en consument zijn daarin essentieel. Als Amalthea voelen we het als onze taak deze functie van ketenregisseur op te pakken om zo de transitie van plan naar uitvoering te kunnen verwezenlijken.

Het goede van melk toegankelijk maken

Wij zijn ervan overtuigd dat wij in nauwe samenwerking met klanten succesvolle innovatieve concepten en diensten met toegevoegde waarde kunnen ontwikkelen en vermarkten. Deze vernieuwende concepten en diensten hebben wereldwijd marktpotentieel in zowel B2B als B2C kanalen. De rijkdom en gezondheidsaspecten van geitenmelk en ook biologische koemelk bieden nu eenmaal onbegrensde mogelijkheden. Het kunnen omzetten van klantbehoeften in kansrijke productinnovaties om zo de categorie te kunnen laten groeien is een belangrijke drijfveer van Amalthea.

De gezonde kracht van geitenmelk

Wij geloven in de kracht van geitenmelk als basis voor gezonde voeding. Het caseïne-eiwit in koemelk vormt vaak de basis voor melkintolerantie. De samenstelling van het caseïne-eiwit in geitenmelk kent een wezenlijk ander karakter, waardoor het bijdraagt aan een betere vertering. Deze betere vertering van geitenzuivelproducten is één van de redenen waarom het aandeel in Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika én Azië sterk groeit.

Ontdek jouw kansrijke opties voor productinnovatie.
Wonders of milk

Natuurlijk maken we van melk de allerlekkerste kaas. Maar melk biedt nog veel meer toepassingen. Als bron van eiwitten kan het bijvoorbeeld veel (voedings)waarde toevoegen aan vleesvervangers. Van melk kunnen we bovendien een mooie range zuivelproducten maken: van yoghurts tot zuivelsnacks. Op onze assortimentspagina’s vertellen we je er graag meer over.

Innoveren zit in onze natuur

De wonderen van melk toegankelijk maken voor iedereen, dat is wat ons motiveert. Daarbij willen we alles uit melk halen: geen enkel component mag ongebruikt blijven. Sterker nog, elk component moet tot waarde gebracht worden.

Onze visie

In een wereld waar de bevolkingsgroei almaar toeneemt en de natuurlijke hulpbronnen schaarser worden, hebben voedingsmiddelenbedrijven die succesvol innovatieve, duurzame, gezonde en passende dagelijkse eet- en drinkproducten maken die aansluiten bij consumentenbehoeften en maatschappelijke vraagstukken de toekomst. Wij geloven daarbij sterk in de kracht van innovatie. Innoveren zit in onze natuur en we beschouwen vernieuwen als een absolute voorwaarde voor het verwezenlijken van onze missie.

Onze missie

Wereldwijd het leven van consumenten, klanten en boeren verrijken door op een duurzame manier lekkere en nutrionele zuivelproducten te maken op basis van de volledige benutting van de rijkheid van geiten- en koemelk. Dáár ligt onze passie.

Wij maken en ontwikkelen dagelijks op integere wijze excellente producten op basis van melk die aansluiten bij behoeften in de B2B- en B2C-markt. Vanuit onze nieuwsgierige aard en de drang naar vernieuwing maken wij daarbij gebruik van state-of-the-art zuiveltechnologie die tot de top van de markt behoort. Daarmee willen we alle wonderen uit melk halen.

Onze kernwaarden
Vernieuwend

We zijn innovatief én marktgericht. Onze blik is naar buiten gericht. We werken continu aan optimalisatie van producten en bedrijfsprocessen en hebben aandacht voor lokaal, regionaal en internationaal. Daarbij denken en handelen we vooruitstrevend en klantgericht, strategisch en ondernemend, ketengericht en duurzaam. We denken per definitie in nieuwe mogelijkheden en kansen die we bovendien graag benutten. De toekomst is aan ons en aan iedereen met wie we samenwerken.

Samen

Om onze missie te realiseren in complexer wordende omstandigheden, zijn we overtuigd van ‘de kracht van samen’. Daarom is samenwerken, samen verantwoordelijkheden nemen, begrip & respect hebben voor ieders motivaties en samen constructief stappen durven nemen de gewoonste zaak voor ons. Als ketenregisseur beseffen we maar al te goed dat we samen die keten vormen.

Transparant

Eerlijk en open zijn over wat we doen, hoe we het doen en waarom we het doen: dat is altijd onze basis geweest. We realiseren ons dat dit soms kwetsbaarheid vergt en ons soms kwetsbaar maakt. Maar dat vinden we geen probleem vanuit de overtuiging dat we gezamenlijk – met begrip en respect voor elkaar – elke dag leren en streven naar verbetering. Daarom zijn we transparant, zelfbewust en maatschappelijk georiënteerd. Dierenwelzijn, CO2-footprint, excellente werkprocessen, topkwaliteit melk: allemaal onderwerpen waar we dagelijks mee bezig zijn. Wij kijken naar buiten – naar de maatschappij – maar weten ook dat de maatschappij naar ons kijkt én terecht.

Persoonlijk kennismaken met Amalthea?
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw