Certificaten

Duurzaamheid

Amalthea streeft naar een optimale benutting van de melkstroom. Alles uit melk is het motto.

Als belangrijke producent van halfharde geiten- en biologische koekaas voelen we het als onze verantwoordelijkheid om duurzame kaasproductie mogelijk te maken met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Dit is relevant in de hele keten: van de boerderij en de dieren tot aan de consument. Amalthea werkt bovendien nauw samen met de Amalthea Coöperatie op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid, mensen, natuur en het milieu.

 

Vierkantsverwaarding

In onze moderne productiefaciliteit in Rijen voeren we een duurzaamheidsprogramma uit waarin onder meer waterzuivering, minimalisering van afvalstromen en water- en energiebesparing centraal staan. Daarnaast ligt onze focus – onder het motto ‘alles uit melk’ – op het kwadratisch verwaarden van geitenmelk, waarbij we gebruikmaken van alle verschillende componenten van de melk. Hierdoor kunnen we alle elementen van de melk –  ook die van de verschillende zijstromen – tot waarde brengen.

Energiezuinige installaties en verlichting

In het kader van verduurzaming wordt warmte en water tijdens het productieproces hergebruikt en hebben we continu aandacht voor het efficiënter produceren en reinigen van apparatuur. We hebben bovendien flink geïnvesteerd in energiezuinige installaties met hoge regeneratie van energie. Daarnaast is  de complete productieruimte voorzien van duurzame led-verlichting.

Onze ambitie is om in de komende jaren het gasverbruik drastisch te reduceren met als einddoel volledig gasloos te kunnen produceren.

Meer informatie over duurzaamheid?
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw