Certificaten

Amalthea behaalt Goud, Zilver en Brons op het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours

Tijdens de 62ste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) heeft Amalthea van zich laten horen. Marcus Peters, Hein van den Borne en Jo Penders wonnen respectievelijk goud, zilver en brons in de categorie Industrie. Zij konden als beste soort, rijping, smaak en kwaliteit aanduiden wat heeft geresulteerd in het volledig Amalthea gekleurde podium. Een unieke gebeurtenis in de historie van het NNKC.

Amalthea is producent van half harde geitenkaas en biologische koe kaas in verschillende verschijningsvormen. In de kaas makerij is bewust gekozen voor een uniek kaas bereidingsproces dat de kwaliteit van de kaas op de eerste plaats zet. ‘Het gaat bij Amalthea nog echt om de beste kaas. Dagelijks proeven en beoordelen we onze kazen om het beste aan onze klanten te leveren. Het feit dat ons keuringsvermogen dan in de prijzen valt, onderstreept ons vakmanschap’, aldus een trotse productie manager Marcus Peters. Hein van den Borne, R&D manager en ook prijswinnaar, geeft aan; ‘Ik kan onderschrijven dat het bij Amalthea echt om de beste kaas gaat. Ook de innovaties die we ontwikkelen komen voort uit onze kennis en passie voor kaas’. ‘En dan gaat het niet alleen om half harde kaas, maar ook om de zachte kazen en witte kazen die we ontwikkelen in nauwe samenwerking met klanten’, aldus product ontwikkelaar Jo Penders.

 

Over Amalthea

Amalthea is een Nederlandse geitenkaas en biologische koe kaas producent gelieerd aan de gelijknamige coöperatie van geitenhouders. Dagelijks wordt de hoogste kwaliteit geiten- en biologische koe melk geleverd die in de moderne kaasmakerij wordt bereid tot prijswinnende Nederlandse geiten en biologische koe kaas. Daarnaast wordt in deze locatie CleardMilk® vervaardigd, wat de optimale basis is voor zuivel & kaas innovaties en lokale productie. De Amalthea-groep is gevestigd in Rijen (Noord-Brabant), en verwerkt met circa 70 medewerkers jaarlijks >130 miljoen liter melk.

Deel artikel :

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De coöperatie gelooft in transparantie in de keten en naar de omgeving. Verschillende leden hebben daarom educatieprogramma’s op de boerderij voor basis-, voortgezet-, en hoger onderwijs. Voor groepen is het ook mogelijk om de bedrijven te bezoeken. Verder wordt er veelvuldig samengewerkt met universiteiten voor onderzoek naar dierenwelzijn.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw